Zenés vasárnapok - A Zalai Hírlap cikke

Köszönöm a cikket Benedek Bálintnak (Zalai Hírlap)!
I am truly thankful for the article written by Bálint Benedek (Zalai Hírlap).
A teljes cikk itt olvasható: https://www.zaol.hu/kultura/helyi-kultura/klasszikus-zenei-online-podcast-golles-martinnal-5182483/


Klasszikus zenei online podcast Gölles Martinnal

A kanizsai karnagy, zenetanár, zeneszerző Gölles Martin pár hónapja indította el klasszikus zenei podcastsorozatát Zenés vasárnapok címmel, amelyben minden héten egy újabb zeneművet mutat be a hallgatóknak. Az epizódok nagy részében Gölles Martin maga zongorázik, de játszott már benne a svájci Quintette Bourgogne kamarazenekar és Laduver Mihály klarinétművész is. Az eddigi részekben Mozart, Bach, Bruch, id. Strauss, Bartók, Campra, Händel, Pescetti, Satie, Gluck művei szerepeltek. Ezenkívül több alkalommal voltak hallhatók saját alkotásai is, mint például a Danses Hongroises, néhány tétel a Messe de la Joie-ból vagy a Cinq Images. A legutóbbi, anyák napi adásában egy trubadúrének, valamint egy reneszánsz mű saját feldolgozását mutatta be, s köszöntötte vele az édesanyákat, nagymamákat.

A következő, május 9-ei (vasárnap) fejezetben várhatóan egy Chopin-darabot ad elő a klasszikus zene kedvelőinek. Az aktuális, valamint a korábbi adások meghallgathatók a martingolles.eu honlapon, ahol a podcasteken kívül más zenés tartalmakat is találhatunk. Az érdeklődők láthatják a nagykanizsai evangélikus templomban felvett húsvétvasárnapi online koncertjét, de a magyar költészet napjára is készült egy saját kórusművel.

– Ezt a podcastsorozatomat elsősorban a járványhelyzet miatt kialakult élő zenés rendezvények hiánya miatt hoztam létre – mesélte. – Azért, hogy hozzáadjak valamit a zenei palettához, de ugyanúgy célom a zenei ismeretterjesztés és saját műveim bemutatása. Az adások tekintetében több szériát tervezek, ha a mostani befejeződik, utána hamarosan egy kicsit más típusú jön – de ezek később is mind megtalálhatók lesznek az interneten.


Popular Posts

Contact / Kapcsolat

Name

Email *

Message *